Facebook Hesap Silme

Facebook herkesin kullanması için Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Dünyada milyonlarca kullanıcı olan en büyük sosyal ağdır. Milyonlarca kullanıcı olan bir sistemde insanlar hesaplarını belli veya belirsiz nedenlerden dolayı silmek veya kapatmak isteyebilirler. Bu yazıda facebook hesabını silmek isteyenlere facebook hesap silme işlemlerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

İlk olarak sizlere facebook hesap kapatma ,  facebook hesap silme arasındaki farkı anlatacağım. Hesap kapatma hesabınızı siteden geçici olarak devre dışı bırakır. Kimse sizle iletişim kuramaz, kimse sizin profilinizi görünteleyemez. Fakat facebook hesabınızı silme işleminde hesabınız siteden komple kaldırılacaktır. Bir daha hesabınıza erişmeniz mümkün olmayacaktır.

İşlemler için aşağıdaki adımları uygulayınız. Eğer resimleri net göremiyorsanız resimlere tıklayın resimler tam sayfada açılacaktır.

1.Adım

Facebook Hesap Silme

İlk olarak sağ üst köşedeki aşağıya doğru bulunan ok işaretine tıklayın ve açılan sekmeden ayarlara giriniz.

2.Adım

Facebook Hesap Silme

Eğer ileride tekrar facebook kullanmayı düşünüyorsanız ve paylaşımlarınızın resimlerinizin arkadaş listenizin kaybolmasını istemiyorsanız. Sol üst köşedeki genel kategorisine tıklayın ve altta bulunan “Kopyasını İndir linkine” tıklayınız. Bu şekilde facebook size hesabınızın bir kopyasını verecektir. Bu kopyada paylaşımlarınız arkadaş listeniz resimleriniz vb. hesabınız hakkında herşey olacaktır. Eğer ilerde hesabınızı geri yüklemek isterseniz bu dosyayı kullanacaksınız. Ben almanızı öneriyorum.

3.Adım

Facebook Hesap Silme

“Kopyasını indir” linkine tıkladıktan sonra açılan sayfada arşivimi başlat butonuna tıklayın. Sizden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Şifrenizi girdikten sonra kopyasını dosya halinde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

 

4.Adım

Facebook Hesap Silme

Daha sonra sol menüden uygulamalarıma girin. Uygulamalarınızı komple kaldırın. Çünkü facebook hesabınızı sildikten sonra hesabınızda bir hareketlilik olmasını istemiyor.

5.Adım

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra artık hesabınızı silebilirsiniz. Hesabınızı silmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Facebook hesap silme linki ve bağlantısı aşağıdadır.

https://www.facebook.com/help/delete_account

Facebook Hesap Silme

6. Adım ( Son)

Facebook Hesap Silme

Son olarak açılan sayfada şifre kısmını doldurun ve güvenlik metnini girin.

Tamam butonuna tıkladığınızda facebook hesabınız silinmiş olacaktır. Eğer hesabınızı yedeklediyseniz facebook’ un size vermiş olduğu dosyayı kullanarak silmiş olduğunuz hesabınızı tekrardan kullanabilirsiniz. Eğer yedeklemediyseniz artık facebook hesabınıza erişim mümkün olmayacaktır. Bunları göz önüne alarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Husular

  • Hesap silme işlemlerini tamamladığınızda profiliniz arkadaşlarınız ve çevreniz tarafından asla görüntülenemez ve arama sonuçlarında çıkmaz
  • Hesabınız 14 gün boyunca askıya alınır.(Yani hesabınızı silme talimatı verseniz bile 14 gün boyunca facebook veritabanlarında tutulur.)
  • Facebook hesabınızı sildiğinizde 14 gün boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız 14 günün sonunda kalıcı olarak silinir.
  • 14 günden sonra hesabınızı geri getirmek mümkün değildir.

Sözel anlatımdan anlamadıysanız aşağıda videolu anlatım bulunmaktadır. bu videodan adımları takip edebilirsiniz.